Home > Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Als u veiligheidsglas laat plaatsen kunt u rekenen op meer veiligheid als uw beglazing breekt. Maar waarom is veiligheidsglas zo veilig? Bij normaal glas ontstaan er scherven en breuken zodra er een voorwerp tegenaan barst. Glas versplintert al snel in duizenden stukjes waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Bij veiligheidsglas is het glas behandeld zodat er geen stukjes meer kunnen loskomen. U zult hier dus minder overlast van ondervinden.

Vele soorten veiligheidsglas

Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas op de markt die allemaal in verschillende situaties worden gebruikt. Ze zijn allemaal op andere manieren behandeld waardoor ze goedkoper zijn in de investeringskosten of juist duurder. Per situatie kan een andere soort veiligheidsglas gebruikt worden. Een voorbeeld is gehard glas waarbij het glas thermisch behandeld is. Als de ruit breekt ontstaan er allemaal korrels die geen letsel veroorzaken. Een minder vaak toegepaste ruit is draadglas. Dit glas houdt de stukken glas bij elkaar zodra er alleen een breuk ontstaat. Helaas kan er nog wel letsel ontstaan en daarom is deze soort niet overal toegestaan.

Combinatie van veiligheidsglas en isolatieglas

Veiligheidsglas zorgt niet alleen voor meer veiligheid. Zo kan bijvoorbeeld isolatieglas prima gecombineerd worden met veiligheidsglas. U investeert zo niet alleen in uw veiligheid en die van uw omgeving, maar ook in uw energierekening. Als u veiligheidsglas combineert met isolatieglas dan heeft u de investering al binnen tien jaar terug verdiend. Wilt u weten hoeveel uw investering gaat kosten? Vraag direct een offerte aan voor meer informatie.

Ook voor bedrijven

Een expert helpt u graag met het maken van de juiste keuze op het gebied van veiligheidsglas. Soms is het verstandiger om te kiezen voor draadglas. Maar in andere situaties kunt u weer beter kiezen voor gehard glas. De bij ons aangesloten glaszetters denken graag met u mee! Neem contact met ons op en wij vinden de glaszetter bij u in de buurt.